LVV heeft nu een eigen kantoor te Apoera

Afgelopen weekend is in Aoera, in het bestuursressort Kabalebo, een kantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geopend door LVV-minister Parmanand Sewdien en de districtscommissaris Josta Lewis van Kabalebo. De opening geschiedde middels het onthullen van een naambord en het doorknippen van een lint, zo laat het ministerie dinsdag 22 november weten.

Ook werd een citrusboom geplant op het terrein. Agrariërs kunnen in de toekomst plaatselijk terecht voor de problemen binnen de sector. Met de opzet van dit kantoor kan deze groep begeleid worden, waardoor de landbouw onder andere een boost kan ondergaan.

De districtscommissaris feliciteerde de lokale gemeenschap met deze mijlpaal. Zij zei, dat het een primeur is voor het gebied en het tevens een stap in de verdere ontwikkeling voor de bewoners. De minister gaf een korte uiteenzetting over de plannen van zijn ministerie voor Kabalebo. Hij benadrukte, dat met het oog op de dreigende voedselschaarste wereldwijd, nog meer gekeken zal moeten worden op welke wijze ingespeeld kan worden om de voedselzekerheid te waarborgen. “Er zullen trainingen verzorgd worden aan de lokale agrariërs en verder zal er worden nagegaan welke producten in het gebied gecultiveerd kunnen worden”, aldus de minister. Hij verzekerde ook in te komen met machines en andere gereedschappen op een later moment.

In het kader van Wereldvoedseldag op 16 oktober werden landbouwers gehuldigd. Zij mochten van de minister een plakkaat en een citrusplantje in ontvangst nemen als blijk van waardering voor hun bijdrage aan de productie van voedsel voor de gemeenschap. Ook de districtscommissaris mocht van de bewindsman een oorkonde in ontvangst nemen. Er zijn ook wat landbouwgereedschappen en kunstmest aan Lewis overhandigd door de LVV-minister.

Minister Sewdien deelde verder mee, dat binnen enkele maanden te Apoera een ijsmachine wordt geïnstalleerd die door Japan geschonken is. “De voorbereidingen om op korte termijn ook een verwerkingsunit op te zetten voor lokaal geproduceerde pomtayer en fruit is ook een van de vooruitzichten voor ons Apoera,” sprak de LVV-topman tot slot.

error: Kopiëren mag niet!