President Santokhi ontvangt dvd van Srefidensi-lied ‘Suriname’ en schilderij

In het kader van 46 jaar Srefidensi heeft Samantha Lagadeau-Wolff maandag een dvd aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. 

De dvd bevat de videoclip van Lagadeau-Wolff’s eerste single getiteld ‘Suriname’. In de video roept de zangeres middels zang het volk op om Suriname hoog te houden. Het doel is vaderlandsliefde te bevorderen. De zangeres wenst hiermee het staatshoofd en het Surinaamse volk te feliciteren met 46 jaar Staatskundige onafhankelijkheid.

President Santokhi heeft de artieste bedankt en bemoedigd voor haar werk en boodschap aan het volk. Lagadeau-Wolff is onder andere bekend om haar zangtalent bij het Suripop-nummer ‘Opo Wiki Kari’ in 2008. Zij vond de ontvangst en bemoediging van het staatshoofd zeer aangenaam.

Schilderij

Een groep jonge kunstenaars heeft maandag in het kader van 46 jaar Srefidensi een schilderij aangeboden aan president Santokhi. De kunstenaars waren door de kunstorganisatie Artycul via parlementariër Sidik Moertabat in contact gebracht met het staatshoofd.

President Santokhi heeft volgens Moertabat aangegeven dat de regering voor de komende generatie werkt. “Vandaar ook zijn bereidheid om de groep te ontvangen.” Moertabat achtte het nodig de jongeren, die hem benaderd hadden, te ondersteunen in hun bijdrage aan de Surinaamse kunst.

Het kunstwerk is gemaakt door Kevin Ferrier, Anuncyata Goudzand en Derrik Tjon tijdens een Live Painting Event op 25 november 2020. Deze activiteit werd georganiseerd door Artycul. De kunstorganisatie werd tijdens de overhandiging vertegenwoordigd door Sabriyah Ashim. Artycul houdt zich bezig met het promoten van kunstwerken en organiseren van kunstevents. De kunstenaars voelen zich vereerd door het staatshoofd ontvangen te zijn.

Op het schilderij wordt Suriname, een jonge natie vol toekomst, uitgebeeld als een baby op handen gedragen en verbonden met een boom. Het staatshoofd toonde zich onder de indruk van het vele groen en de rivier in het schilderij. Dit beeld voerde hem terug naar de bezorgdheid over het klimaat en de waarde van ons water.

error: Kopiëren mag niet!