Renteloze lening van SRD 36 miljoen voor FAI

Een bedrag van SRD 36 miljoen is tijdens de wekelijkse Raad van Ministers-vergadering goedgekeurd voor Food & Agriculture Industries (FAI),, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident dinsdag 23 november.

Vicepresident Ronnie Brunswijk staat achter het voorstel van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, om dit bedrag ter beschiking te stellen, vanwege de ongunstige financiële positie van FAI. Hierdoor dreigt de productie in gevaar te komen.

LVV wil met het bedrag niet alleen de productie garanderen, maar ook de export. Het ministerie zal de financiële middelen beschikbaar stellen voor urgente investeringen. 

De SRD 36 miljoen is een renteloze lening die in juli 2025 afgelost moet zijn. 

error: Kopiëren mag niet!