Milieu bewustwording project “Going Green with RACP” geslaagd

Onlangs organiseerde de Rotaract Club of Paramaribo het “Going Green with RACP” project. De Rotaract Club of Paramaribo is een organisatie voor jonge actieve burgers in de leeftijdsklasse 18 tot en met 30 jaar, die zich naast hun studie en/of werk vrijwillig inzetten voor het dienen van de gemeenschap middels het uitvoeren van sociale projecten. Deze organisatie maakt deel uit van de Rotary, die wereldwijd actief is in ruim 200 landen. Onze projecten zijn gericht op vijf avenues waar Professional Development en Finance deel van uitmaken. Deze projecten dragen bij aan het verbeteren van maatschappelijke issues binnen de samenleving. 

Reject, Repair, Reduce, Reuse and Recycle

Een webinar werd zaterdag verzorgd door milieudeskundige Gina Griffith van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname, NIMOS, gericht op de 5 R’s en zondag werd een vuil oppikken competitie gehouden in teamverband.

Het project “Going Green with RACP” heeft als doel environmental awareness te stimuleren, niet alleen voor Rotaracters, maar de gehele samenleving. Deelnemers kwamen meer te weten over wat de 5 R’s inhouden Reject, Repair, Reduce, Reuse and Recycle.

Op de competitiedag werden drie teams gevormd, elk bestaande uit 3 leden. Elk team werd begeleid door een of twee commissieleden. De commissieleden waren Kayleigh Becker, Professional Development Director tevens coördinator, Rosiano Kamairo, Finance Director tevens coördinator, Esther Bidoor (Public Relations Director tevens fellow), Ocean Nasio, Prospective member, Ariëlle Kromotiko Prospective member en Ivani Julen, als Gast. 

29 zakken vuil

De vuil-oppikken competitie was officieel gestart om half negen ‘s morgens en eindigde rond 11 uur ‘s morgens. Team Sustainability, bestaande uit de leden Sue-Ann Grünberg, Martha Ho Tsoi en Gajatrie Hariram onder begeleiding van Ivani Julen en Esther Bidoor 

Team Nature’s Force, bestaande uit de leden Faith Pherai, I’Raisa Muntslag en Dewi Djojodikromo onder begeleiding van Kayleigh Becker en Ariëlle Kromotiko 

Team Nature’s Rangers, bestaande uit de leden Rosano Lagadeau, Shawn Vismale en Regillio Karijoredjo onder begeleiding van Rosiano Kamairo hebben deelgenomen. De teams moesten tijdens het oppikken, het afval van elkaar scheiden petflessen, glazen, blikken en overige. Dit werd gedaan onder toezicht van hun begeleiders. Vervolgens werden de vuilniszakken gebracht naar de SARK, Kochstraat #5 en gecheckt als alle teams zich aan de regels hadden gehouden. In totaal hebben de teams 29 zakken binnengebracht. Na de check up was er een gelijkspel tussen de teams, dit leidde tot een quiz die te maken had met de webinar. Uit de bus kwam Team Nature’s Force als winnende team, zij namen milieuvriendelijke presentjes van coördinator Kayleigh Becker in ontvangst.

error: Kopiëren mag niet!