RGD-artsen heffen actie op na ingrijpen minister Volksgezondheid-ad interim 

De actie bij de Vereniging van RGD-artsen (VRA) wordt opgeheven. Bobby Ramautar, de VRA-voorzitter, heeft dit inmiddels namens het bestuur medegedeeld aan RGD-directrice Nishita Gajadin. Dit komt na een vergelijk tussen partijen en wederzijdse toezeggingen tussen het bestuur van de VRA en de ad interim minister van Volksgezondheid Krishna Mathoera. 

De leden zijn inmiddels medegedeeld dat per dinsdag 23 november de werkzaamheden op de poliklinieken normaal worden voortgezet. Eerder had de RGD laten weten, dat het ontbreken van voldoende financiële middelen de reden was waarom zij haar afspraken naar de Vereniging van RGD-artsen (VRA) nog niet kon nakomen.

“De wil is aanwezig, maar gezien de financiële positie van het bedrijf kunnen we nog niet over gaan tot betaling van de overeengekomen zaken”, zei Gajadin.

Zij onderkent dat de artsen recht hebben op de betreffende uitbetalingen, maar geeft aan dat de RGD ook afhankelijk is van de financiële ondersteuning vanuit het ministerie van Volksgezondheid. De RGD verkeert de laatste jaren in zwaar financieel weer waardoor zij sterk afhankelijk is van deze overheidsondersteuning om de bedrijfsvoering in stand te houden, aldus een eerder bericht van de RGD.

error: Kopiëren mag niet!