Verdachte (45) van diefstal in september bij bedrijf ARTKO opgepakt

De 45-jarige W.A. die meermalen op zijn woonadres en op plaatsen waar hij zich ophield werd opgespoord, is uiteindelijk dinsdag 16 november door een agent van politiebureau Latour op de Bocusweg gesignaleerd en aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname maandag 22 november.

De man wordt ervan verdacht samen met twee kompanen in september goederen te hebben gestolen van het bedrijfsterrein van ARTKO aan de Martin Luther Kingweg. Eén van zijn kompanen, S.T. alias ‘Papietje’, werd daags na de diefstal al aangehouden en ingesloten. De gestolen goederen zijn echter nog niet achterhaald. 

De derde verdachte, die bekend staat als ‘Black’, is nog voortvluchtig. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt.

Bij een ingesteld onderzoek in de woning van W.A. werden een HDM I Kabel en twee pakken elektriciteitskabelclipjes aangetroffen en inbeslaggenomen. Hij zei tegen agenten, dat deze goederen aan hem toebehoren, maar hij kon geen bescheiden overleggen.

Uit de politieadministratie bleek ook nog, dat de man in augustus een Picolet zangvogel aan de Mericoweg had gestolen. Volgens verklaring van de eigenaar, was de zangvogel in een kooi op zijn balkon, toen het werd weggenomen door W.A., die voorbij zijn woning liep. De zangvogeldief is positief herkend door de benadeelde.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de verdachte W.A. door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!