Rijbewijs automobilist (49) ingevorderd vijf dagen na aanrijding met bromfietser

De politie van het bureau Latour heeft dinsdag 16 november het rijbewijs van de 49-jarige automobilist B.S. ingevorderd. De man had donderdagochtend 11 november een bromfietser met passagiere aangereden op de
Coesewijnestraat ter hoogte van pand no.102. De 44-jarige bromfietser S.N. en zijn vrouw liepen bij deze aanrijding letsels op, zo bericht het Korps Politie Suriname maandagmiddag 22 november.

Uit het politieonderzoek blijkt, dat kort voor de aanrijding de bromfietser over het fietspad langs de Coesewijnestraat reed. Hij kwam vanuit de richting Nieuw Weergevondenweg, en reed naar de Duisburglaan. De automobilist reed in tegenovergestelde richting. Ter hoogte van de Geertruidenbergweg wilde hij rechts afslaan om vervolgens zijn weg voort te zetten. Op dat moment regelde een politieagent het verkeer en die had B.S. bevel gegeven om door te rijden. S. gaf hieraan gevolg en ter hoogte van pand no.102 sloeg hij rechtsaf en wilde keren op de berm om zijn weg te kunnen vervolgen naar de Geertruidenbergweg. Hij lette echter bij het afslaan naar rechts niet voldoende op, waardoor hij de bromfietser met zijn duo rijdster aanreed.

S.N. en zijn vrouw liepen verwondingen op en werden in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Naderhand bleek, dat de bromfietser een schouderfractuur heeft opgelopen. Hierop werd het rijbewijs van de automobilist hangende het verdere onderzoek ingevorderd.

error: Kopiëren mag niet!