Minister Levens ontvangt tablets van Nederlandse Taalunie

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft vrijdag 19 november uit handen van de Surinaamse ambassadeur in Nederland Rajendre Khargi tablets ontvangen namens de Nederlandse Taalunie. Deze tablets zijn bestemd voor de Taalunie in Suriname, aldus het ministerie maandagmiddag 22 november, die niet vermeldt om hoeveel tablets het gaat.

De Nederlandse Taalunie is een kennis- en beleidsorganisatie voor de Nederlandse taal, die in 1980 werd opgericht door de Nederlandse- en Belgische overheden ten behoeve van een gemeenschappelijk beleid op het gebied van de Nederlandse taal en letteren in Nederland, Vlaanderen en Suriname. 

Sinds 2004 is Suriname geassocieerd lid van de Taalunie.

De ambassadeur gaf de minister verder aan, dat hij zich beschikbaar stelt voor het ministerie en waar nodig zal ondersteunen.

error: Kopiëren mag niet!