Surinaamse vlag op balkon stadhuis New Jersey City, VS, vanwege 46 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid

Op initiatief van de Suriname Cultural Community, onder leiding van Neisha Louhar, vond maandag een ‘Flag Raising’ ceremonie plaats op het balkon van het stadhuis van New Jersey City (VS), ter gelegenheid van de 46ste onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname.

Bij deze gelegenheid sprak minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een videoboodschap waarin hij eerst de gelegenheid nam om Steven Fulop te feliciteren met zijn verkiezing tot burgemeester van New Jersey City, New Jersey, aldus BIBIS.

De bewindsman feliciteerde vervolgens de Surinaamse gemeenschap en alle vrienden in New Jersey met deze bijzondere dag voor Suriname.

Minister Ramdin besprak de rijkdom van de Surinaamse culturele diversiteit, de schoonheid van het land en memoreerde de belofte, gemaakt in 2017 tijdens de klimaatconferentie COP23 in Bonn, om de status van bebossing hoog te houden. Eveneens gaf hij mee, dat Suriname in haar 46 jaar enkele moeilijke momenten heeft gekend, dat de huidige regering nu in het proces zit van het herstellen van de economische stabiliteit en het doorvoeren van een breed scala aan hervormingen, terwijl daarnaast getracht wordt de verdere gevolgen van de COVID-pandemie te beheersen. 

De minister gaf aan zich trots te voelen, dat de Surinaamse vlag werd gehesen in New Jersey en riep de aanwezigen op tot samenwerking voor de verdere ontwikkeling van Suriname. Hij complimenteerde mevrouw Louhar voor de organisatie van het evenement en sprak de wens uit nog meer activiteiten tegemoet te zien.

Een ‘Flag Raising’ ceremonie wordt gehouden om vaderlandsliefde aan te moedigen en de eenheid, trots en spirit van de gemeenschap te versterken. De Suriname Cultural Community organiseert hiermee haar eerste evenement sinds de oprichting in september dit jaar.

error: Kopiëren mag niet!