Warm lopen voor onafhankelijkheidsviering

De Sharroy peuterschool hield maandagochtend op het Onafhankelijkheidsplein een ‘warmingup’ sessie in de aanloop naar de viering van 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid, om deze dag alvast in te luiden.

Juf Joan Resida, verantwoordelijk peuterleidster, met 36 jaar ervaring in het onderwijs, vertelt dat deze dag belangrijk is voor de jeugd. “Zodat ze weten, dat wij vanaf die dag onafhankelijk zijn van Nederland”, zegt zij. “Vroeger was er een andere vlag, maar wij hebben vanaf de onafhankelijkheid onze eigen vlag”, vertelt ze aan de kinderen.

Zij merkt tegenover Dagblad Suriname op, dat 46 jaar een mensenleeftijd is. “Anderen waren nog niet eens geboren”, maar Resida heeft het meegemaakt, merkt zij trots op.
De leidster, de kinderen van overwegend 3 jaar en het voltallig team, wensen de gemeenschap een fijne dag toe op 25 november.

RB

error: Kopiëren mag niet!