“We proberen elkaar te helpen om uit te komen”

“Ik en anderen die ook een oppas beheren zijn al een tijdje open. Je hebt enkelen die zelfs in de vakantie werken en weer een ander deel die in de avond ook werken, maar de oppas draait gewoon door, met de Covid-maatregelen natuurlijk”, zegt Brigitte tegen Dagblad Suriname. 

Zij zegt verder, dat het aantal kinderen wel minder is vergeleken met een paar jaar geleden. “Je hebt ouders die van huis uit werken en die extra centjes willen houden, werkenden die de oppas wel bezoeken en dan ook anderen die maar denken rustig hun werk te doen wanneer zij thuis zijn.  Maar, een deel leeft nog in angst voor het virus. Dat nemen wij de ouders niet kwalijk, wij hebben over het algemeen al heel veel mensen verloren, geliefden en vrienden. Dus ik begrijp de ouders volkomen, maar de maatregelen worden ook strak in acht genomen bij de oppas, daarmee maak ik geen grappen”, benadrukt Brigitte. 

“Het aanhouden van een mondkap voor de iets jongere kinderen doen wij liever niet. Nadat de ouders de kinderen met een mondkap hebben afgezet nemen wij de temperatuur op en doen wij alle bijbehorende stappen. De oppasruimte wordt nu wel meerdere keren schoongemaakt dan normaal, omdat wij hier te maken hebben met kinderen. Hygiëne is zeer van belang en ontsmetten hoort er zeker bij.  Stel je voor als er zich een geval bij de oppas voordoet van een besmetting, dan is het een groot risico. De ouders en de kinderen en ik als oppashouder kunnen besmet raken. En dan is het onderzoek nog niet af, men moet dan nog achterhalen wie ermee is gekomen.”

Verder geeft de oppashouder aan dat de kinderen hun stappen blijven doen als normaal, waaronder het samen spelen, werkjes maken, ontbijten, baden en voor de iets oudere kinderen is het huiswerk maken of werkjes. Maar, over het algemeen blijven wij nog samen leuke activiteiten ontplooien. Niemand heeft gevraagd om in zo’n situatie te zijn, vooral de onschuldige kinderen niet, dus we doen ons best het toch leuk te houden”, aldus Brigitte. 

‘Er zijn wel ouders die hun kinderen bij de oppas willen zetten, maar het nu een beetje moeilijk hebben”, zegt een nadere oppashouder. “Over de prijs van de oppas kan als nog gesproken worden. Ik heb grotendeels ouders die afhankelijk zijn van bussen en aan een taxi uitgeven wordt nog een grotere uitgave voor het gezin”, zegt een oppashouder. “Dus daarvoor moet een oplossing komen, maar wij proberen ons best te doen het makkelijk te maken. Wij proberen elkaar te helpen om het makkelijk te maken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!