Lichaam resetten door goede voeding

Het einde van het jaar nadert en daarbij is aandacht voor het lichaam geen overbodige luxe. Zo luidt de boodschap van diëtiste Wandy Soemodihardjo die binnenkort een BeU workshop geeft in verband met het tienjarig bestaan van Nutrilicious op 28 november. 

Het bedrijf zet zich in om mensen te begeleiden om een healthy lifestyle erop na te houden. Via een workshop wil Soemodihardjo interactief bezig zijn met de deelnemers. Mensen kunnen gebruik maken van een ‘resetpakket’ om het lichaam weer in balans te brengen. “Het pakket is niet om af te vallen, maar is erop gericht om met name de voeding weer op spoor te brengen.”

De diëtiste wijst op het belang om soms tijd te nemen voor jezelf. “We resetten onze telefoon en computer, maar niet onszelf”, maakt ze duidelijk. Het belang van een reset is de innerlijke rust vanwege de connectie met de fysiologische behoeften. “Als heel veel processen in het lichaam niet in balans of in rust zijn zal je zelf ook niet rustig kunnen zijn”, vervolgt de diëtiste. Een mentaal goed gevoel begint bij voeding. “Dat is de basis, als je niet goed eet zal je je niet goed voelen.” 

Soemodihardjo licht toe dat om helder te kunnen denken goede voeding van groot belang is. Vooral met de aankomende feestdagen worden verschillende feestmalen gepromoot op social media en juist deze ‘processed foods’ adviseert de diëtiste om te laten staan. Er zijn voldoende alternatieven. 

De workshop zal niet alleen uit praten bestaan, maar deelnemers zullen leren om ook lekkere maar gezonde gerechten te maken.  

RB

error: Kopiëren mag niet!