7% Loonsverhoging met twk voor Guyanese ambtenaren

Ambtenaren en gepensioneerden in overheidsdienst in buurland Guyana krijgen een loonsverhoging van 7% met een terugwerkende kracht (twk) naar 1 januari 2021. De Guyanese nieuwswebsite Stabroek News meldt, dat de Guyanese minister van Financiën, Ashni Singh (zie foto), dit heeft bekendgemaakt. 

Loonsverhoging

De loonsverhoging geldt voor de hele lijn van overheidswerkers, waaronder ambtenaren, leraren, leden van de gewapende machten, constitutionele ambtsdragers en gepensioneerden van de overheid. De verhoging, die niet belastingvrij is, gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2021 en wordt uitbetaald met het salaris over de maand december. 

De aankondiging weerspiegelt de gebruikelijke eindejaarsheffing aan ambtenaren in Guyana, aangezien er geen collectieve onderhandelingen waren geweest met de Guyanese vakbonden. 

error: Kopiëren mag niet!