Amerikaanse vereniging van juristen wil Guyanese advocaten opleiden tot olie- en gas experts

Gelet op het feit, dat Guyana nog steeds bezig is zichzelf uit te rusten met de nodige capaciteit als olieproducerend land, zouden lokale advocaten binnenkort kunnen profiteren van een training van de Nationale Juristen Vereniging van de Verenigde Staten van Amerika, die zich bereid heeft verklaard advocaten uit te rusten met olie- en gas expertise.

Aanbod 

Dit werd aangegeven door een bezoekend Amerikaanse team onder leiding van de voorzitter van de Orde van Advocaten, rechter Carlos Moore; Hoofdadviseur buitenlands beleid, Johanna Leblanc en lid van het Huis van Afgevaardigden in South Carolina.

De Guyanese president dr. Irfaan Ali had een ontmoeting met de delegatie voor korte discussies, waarna hij ter ere van hen een lunch organiseerde. Het evenement werd bijgewoond door de Guyanese premier Mark Phillips en procureur-generaal Anil Nandlall. Ze werden vergezeld door prominente vertegenwoordigers van de plaatselijke juristen. De Amerikaanse National Bar Association is in Guyana om partnerschappen aan te gaan met de lokale Orde van Advocaten om te investeren in de ontwikkeling van Guyana. Tegen deze achtergrond had de bezoekende delegatie ook een ontmoeting met procureur-generaal Nandlall en het personeel van zijn kamers.

Tijdens de lunch gaf het bezoekende team aan bereid te zijn om samen te werken in lijn met de behoeften van de Guyanese regering. Meer specifiek werd verteld, dat ze klaar staan om lokale advocaten uit te rusten op het gebied van olie- en gas expertise. Bij die afspraak werden de functionarissen van de Amerikaanse Orde van Advocaten geïnformeerd over de inclusieve benadering van ontwikkeling door de regering van Guyana en haar inzet voor de rechtsstaat.

SAM

error: Kopiëren mag niet!