Spanje verdedigt Davis Cup zonder geblesseerde Nadal


25 november 2021 – 5 december 2021 – De Davis Cup is de belangrijkste internationale teamcompetitie in herentennis, gelanceerd in 1963. Spanje, de titelverdediger, zal het zonder hun geblesseerde talisman Rafael Nadal moeten doen in de Davis Cup Finals, mede-organisator dit jaar in Madrid, Turijn en Innsbruck.

De Davis Cup 2021 wordt de 109e editie van het toernooi.

Het formaat van de beker is in 2019 drastisch veranderd. De World Group vindt nu plaats over één week, met 18 teams verdeeld in zes round-robin-groepen van elk drie teams. De groepswinnaars en de twee beste tweede geplaatste teams gaan door naar de kwartfinales.

De teams spelen twee enkelspelwedstrijden en één dubbelspel, in plaats van de vorige best-of-5-serie, en de wedstrijden zelf zijn nu best of three sets in plaats van best of five.

Spanje versloeg Canada in de finale van 2019 en claimde daarmee hun zesde Davis Cup-titel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: