Voetbaltoernooi voor nieuwe kansen jongeren

Afgelopen zaterdag werd een sporttoernooi georganiseerd door de stichting ‘Vergeet ons Niet’. Voorzitter Ridgeley Pinas, een voetbal arbiter, vertelt dat de stichting als doel heeft om de hangjongeren van de straten weg te houden. “Op deze manier hoeven zij zich niet op te houden voor de winkels.” 

Middels voetbal en educatie wil de organisatie de jongeren begeleiden. Een ware krachtmeting voltrok zich zaterdag tussen buurten als Hanna’s Lust, Sunny Point, Welgedacht A, Leiding 20 en Ephraimzegen middels een knock out systeem waar het team uit Welgedacht A als kampioen uit de bus kwam. De semi-kampioen werd Hanna’s Lust.

De overhandiging van de kampioensbeker vond plaats door de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ook de onderdirecteur Sport van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, Lorenzo Akida, deelde een prijs uit. Pinas merkt op, dat de Assembleevoorzitter positief gestemd was met het initiatief.

RB

error: Kopiëren mag niet!