Tumult bij Wegenautoriteit

Bij de Wegenautoriteit, vallende onder het ministerie van Openbare Werken, is weer tumult ontstaan. Een insider stelt tegenover Dagblad Suriname, dat er een zaak aanhangig is gemaakt door een aannemer uit Brokopondo die niet is betaald voor verleende diensten aan de Wegenautoriteit in het jaar 2000. Volgens hem wordt er gezegd dat er geen geld is. Maar, er worden elke maand nieuwe projecten uitgevoerd. De nieuwe projecten en aannemers worden wel uitbetaald.

De zaak is voorgegaan op 12 november, maar is uitgesteld naar 26 november.

De insider stelt, dat het personeel gemeld is dat salaris niet gegarandeerd is voor deze maand, het zou de tweede maand zijn dat ze geen salarissen gaan ontvangen.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken was onbereikbaar voor commentaar. Op verzoek van de bewindsman is eerder de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) gevraagd onderzoek te doen naar mogelijke ongeregeldheden bij de Wegenautoriteit. Eerder werd Grasella Jozefzoon, directrice van de Wegenautoriteit, op non-actief gesteld door de Raad van Toezicht. De Raad noch minister Nurmohamed waren content met het door haar gevoerde beleid bij de Wegenautoriteit.

SAM

error: Kopiëren mag niet!