“Met speelgoed spelen vinden enkele kinderen toch het leukst”

Met speelgoed spelen vinden enkele kinderen toch het leukst. Ook al gebruik je een afleiding, wandelen of lekker eten, keert het kind toch terug naar het vragen naar zijn of haar speelgoed. Enkele ouders zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij het idee toch beter vinden dan het gebruiken van een mobiel.

“Maar, een speelgoed nu kopen lijkt ook onmogelijk te zijn. Als je geen mensen in het buitenland hebt dan ga je wel zwaar moeten betalen voor speelgoed”, zegt een alleenstaande vader. “Ik schaf het mobiel gebruik af bij jonge kinderen, je leert wel veel, maar je haalt het gevoel van kind zijn uit het systeem. Maar, een speelgoed nu kopen dat tevens educatief is, is ook geen grap. Je telt al SRD 200 of zelfs mee neer voor zoiets.”

Een andere ouder zegt, dat zij ook vaker speelgoed kocht, maar nu heel anders daarover moet denken. “Een complete keukenset kost al SRD 500 en zelfs meer, een educatief boek of een avontuurlijk is al tussen de SRD 300 en SRD 700  en zelfs duurden of een leuke toolkid koop je voor rond SRD 200. Dan, hoe kom je uit? Je hebt goedkopere, maar het zijn toch dingen die maar voor even meegaan of niet compleet zijn. Maar, ik haal het toch niet uit mijn hoofd dat de dingen heel duur zijn. Een speelgoed is niet nodig, maar het is toch iets leuks voor het kind. En daar zelfs is er voor gezorgd, dat het gevoel van geluk weg wordt gerukt. De ouders worden dan gedwongen om het te kopen en zo niet voorgesteld als iemand die het plezier weg neemt, terwijl dat het helemaal niet zo is.”

Een ouder stelt, dat zij speelgoed toch gewoon koopt, maar een afspraak maakt met haar kinderen.

“Met m’n jongste van drie kan ik toch niet echt onderhandelen, is uiteindelijk een kind, maar de ouderen kinderen moeten er wel netjes mee om gaan. Als ouder moet je uiteindelijk creatief zijn en een afleiding zoeken of maken met bijvoorbeeld doppen, knopen, batjes en andere creatieve dingen, maar wees eerlijk, die tijd hebben we nu niet. Dus je gaat het eerste beste ding dat leerrijk is, waarmee je kan spelen en lang mee gaat, kopen. Daarna kijk je wel wat er gebeurt. Als moeder en onderneemster merk ik zelf, dat niet een ieder een speelgoed voor zijn of haar kind kan permitteren, dus hoop bij deze dat het toch goedkoper wordt voor de komende maand. Laat het kind toch ook kind zijn, op zo’n manier wordt alles afgenomen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!