SLM: “Gesprekken over lease vliegtuig zijn nog gaande”

“Gesprekken over de lease van een Airbus A330-220, welke in het bezit was/is van Virgin Atlantic Australia, zijn nog gaande.” Dit laat de afdeling Public Relations van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) bij monde van Andy Vliesse Dagblad Suriname weten.

Hij reageert hiermee op een aantal door de redactie van Dagblad Suriname aan algemeen directeur Paul de Haan van de SLM gestelde vragen. Die vragen zijn dan ook vooralsnog onbeantwoord gebleven. 

Vliesse zegt verder: “In haar streven naar gezondmaking van Surinam Airways doen directie en de Raad van Commissarissen er alles aan een zo goed als mogelijk product aan te bieden. Dit heeft onder andere geleid tot het zoeken naar voor Surinam Airways het juiste type vliegtuig op de Mid-Atlantische route. Zoals eerder bekend is gemaakt, is gekozen voor een Airbus A330-200, welke in het bezit was/is van Virgin Atlantic Australia. Gesprekken over de lease van dit vliegtuig zijn nog gaande. Zodra de gesprekken zijn afgerond treden we naar buiten met nadere informatie.”

Opstappen

Het oud-NDP Assembleelid Rashied Doekhie liet eerder via Dagblad Suriname weten, dat wat hem betreft Paul de Haan moet opstappen. Volgens Doekhie moet worden afgestapt van het constant maar leasen, maar zou de SLM-top moeten snijden in het personeel. Daarnaast zou De Haan, aldus Doekhie, geen kennis van zaken over de luchtvaart en luchtvaartmaatschappijen hebben. “Hij is als een toverheld door de regering binnen gehaald.” Ook zou volgens de oud-parlementariër uit Nickerie de regering moeten overwegen om naast de SLM een tweede luchtvaartmaatschappij in het leven te roepen.

PK

error: Kopiëren mag niet!