“Stap voor stap zullen wij onze doelen wel bereiken”

“Stap voor stap zullen wij onze doelen wel bereiken, met je eigen macht en kracht”, zegt Nora tegenover Dagblad Suriname. Zij is een kleine onderneemster die in de ochtend werkzaam is bij een oppas en in de middag verkoopt zij verschillende warme gerechten. Doordat zij niet financieel uitkwam moest zij uiteindelijk een ander alternatief bedenken om meer inkomsten te brengen. Nora geeft aan, dat haar kleine business in het begin niet makkelijk was, maar dat het langzamerhand wel wat is geworden en hoopt dat het beter wordt in de toekomst. Koken was altijd haar hobby geweest. Bij de oppas waar zij werkt is zij toevallig naast het bezighouden van de kinderen, ook aan het werk in de keuken.

“Doordat de ouders van de kinderen enkele bestellingen bij mij namen kwam ik op een idee om in de middag tot een bepaald tijdstip warme maaltijden te verkopen. Ik kreeg advies, dat ik een plek moet huren om het netjes te doen, maar als je niet genoeg verdient en ook niet uit komt, dan kan je niet eraan denken om je zelf in meer schulden te stoten. Na goed brainstormen besloot ik eerst voor het huis met de verkoop te beginnen op een heel nette manier natuurlijk”, benadrukt Nora.

“Ik vroeg mijn broer om een kast voor mij te maken waarin ik de gerechten kan presenteren. Ik kreeg daarbij ook heel wat moderne dingen van mijn boer en ook twee lange tafels om gelijk te starten op een nette manier. De twee tafels zijn in de garage geplaatst en daarbij ook de kleine pitjes of laat ik zeggen verwarmers om het eten warm te houden. Met mijn open garagedeur en de kasten sta ik tot acht uur mee te doen met de verkoop.”

Intussen is Nora al zes maanden bezig met de verkoop en heeft nu ook gebakjes en verschillende dranken erbij.  Zij zei verder, dat zij ook voor speciale gelegenheden bestellingen maakt en haar contactenkring ook verder is uitgebreid. Zij is nog steeds werkzaam bij de oppas, maar wil ook haar eigen baas zijn.

‘Ik hoop dat het in de toekomst toch groter wordt. In de toekomst wil ik nog enkele dingen erbij doen met de hoop om een ruimte te bouwen op mij erf en dan professioneel en groter te zijn. Als een alleenstaande moeder ga je toch iets erbij moeten doen om uit te komen als je niet voldoende inkomsten hebt. En daarnaast ga je ook iets moeten doen, waarin je een goed voorbeeldfiguur bent voor je kinderen en of iets dat zij in de toekomst verder kunnen doen. Door eigen kracht, geloof en moed bereik je zeker je doelen”, aldus Nora. 

TM

error: Kopiëren mag niet!