“I Love Su” staat er verwaarloosd bij

Een ochtendwandeling om de bezette Waterkant van Suriname te bezichtigen, bracht de krant naar het historisch gebied waar de gebouwen van de koloniale periode nog staan. Alhoewel de meeste gebouwen er goed onderhouden bijstaan, zijn er sommige die aan het vervallen zijn.

Bij het bekende “I Love Su” symbool troffen we Armand T. aan met zijn gezin. Zij waren bezig om foto’s bij dit toerisme-object te maken. “Wij hebben foto’s hier gemaakt, omdat de kinderen dat op Facebook hadden gezien. Maar, wat mij opvalt is dat dit symbool heel slordig is geverfd. De kleuren zijn niet constant, waarschijnlijk is het gaan afwassen door de regen. Wat ook opvalt is dat het verf aan het afbladderen is. Een toerismeobject waarvan toeristen en burgers foto’s maken en op social media en op blogs en vlogs posten, wordt het gezicht van een land. Dat land moet dan ervoor zorgen dat dit aangezicht altijd piekfijn eruit ziet. Dit symbool is niet zo oud, maar het ziet er niet zo piekfijn meer uit. Ik denk dat de regering, de districtscommissaris van dit deel van Paramaribo en de toerisme-autoriteiten het voorbeeld van de bakkerij aan het Ooftplein te Kernkampweg moeten nemen. Dat soortgelijk symbool is ’s avonds verlicht, doet modern aan en is veel beter dan deze”, aldus Armand.

De krant kan deze burger, na een grondiger inspectie van het object, geen ongelijk geven. “Willen de verantwoordelijke autoriteiten misschien met het verwaarlozen van “I Love Su’ aangeven hoeveel liefde ze daadwerkelijk voor ‘Su’ hebben”, vraagt Armand zich af.  “We zien zulke symbolen ook in andere landen, maar zo verwaarloosd zien we dat niet.”

error: Kopiëren mag niet!