Narcotica Brigade pakt drugsverkoper en twee kopers op op kruising Indira Gandhi- Tout Lui Fautweg

Leden van de afdeling Narcotica Brigade hebben vrijdagavond na ontvangen en uitgewerkte informatie op de kruising van de Indira Gandhi- en Tout Lui Fautweg een drugsinval gepleegd. Daarbij werden drugsverkoper M.S. (37) en twee kopers J.L. (32) en D.F. (43). aangehouden, aldus het Korps Politie Suriname zondagavond 14 november.

Volgens de verkregen informatie moest er op de locatie van de inval drugs worden verhandeld. Agenten werkten de informatie uit, waarna zij naar de locatie gingen voor het opsporen en aanhouden van eventuele drugsverdachten. Bij het zien van de politie koos M.S. het hazenpad, maar het lukte rechercheurs om hem in de kraag te vatten. Op hem werd een aantal zip lockzakjes marihuana met een totaal gewicht van 32 gram aangetroffen. 

De verdachte verklaarde aan de politie, dat hij nog meer drugs thuis had, waarop een onderzoek in zijn woning werd ingesteld. Daarbij werd een hoeveelheid marihuana met een gewicht van 312 gram gevonden. Verder hield M.S. de politie voor, dat hij een zip lockzakje marihuana voor SRD 10 ten verkoop aanbood.

Twee andere verdachten, J.L. en D.F., werden met respectievelijk 1 zip lockzakje marihuana met een gewicht van 0.86 gram en twee zip lockzakjes met bijna 2 gram aangehouden. Beiden verklaarden, dat zij koper en drugsgebruiker zijn. De marihuana van de drie mannen werd in beslag genomen door de politie, waarna de drie  ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau.

M.S. werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de twee kopers na verhoor zijn heengezonden.

** In een eerder bericht van Dagblad Suriname stond abusievelijk in de kop, dat het ging om een inval in een drugspand. Het ging echter niet om een inval in een drugspand, maar om een actie van de Narcotica Brigade gericht op zich op de kruising bevindende hangjongeren. Naar aanleiding van de onjuiste kop wordt de eigenaar van een bedrijf op die kruising benaderd met vragen of dat zijn pand is. Dagblad Suriname biedt haar excuses aan voor het misverstand en het ontstane ongerief bij de eigenaar van het pand. **

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: