Artieste Guels en de muziekwereld

De Surinaamse zangeres Guels is actief bezig in de muziekscene. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de zangeres, dat een van haar recent uitgebrachte songs ‘Rekerewa Pijai’ heet. “Rekerewa is de naam van een watra Ingie die ook mijn beste vriend is en Pijai is een geestelijk of een religieuze leider binnen de inheemse cultuur.”

Dit project is in de Kaskawi of Kawina muziekgenre en de song is geschreven door Guels. Het is uitgebracht met een bijbehorende videoclip, via het YouTube channel van Maadnbadpsy. De opnames van de clip zijn gedaan te Da Kaboera Resort door Boss image.

Verder is er ook een samenwerking met SCV paremuru aanbod gekomen. “Het was al altijd een wens van mij om een inheems cultureel nummer uit te brengen en a inspiratie kmoto foe deng yeye srefie”, zegt de artieste. Guels heeft nog andere songs op haar naam staan, waaronder de liederen met als titel ‘Yu Wini Mi’ en ‘Brown Skin’.

De artieste is geboren als Zarks Saviëre. Dat zij zangtalenten heeft is in de kerk ontdekt. Op haar 10e en 11e jaar heeft Saviëre meegedaan met de talentenjacht waarbij zij op de vierde plaats is geëindigd. Toen ze 12 jaar jong was heeft ze deelgenomen aan Youth Voice en op haar 14e mocht zij haar bezochte school vertegenwoordigen tijdens het Scholieren Songfestival. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!