20 zuurstofconcentrators overhandigd aan ministerie van Volksgezondheid

In het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vond maandag de symbolische overhandiging van 20 zuurstofconcentrators plaats. Namens het ministerie van Volksgezondheid nam minister Albert Ramdin van BIBIS de apparaten in ontvangst.

“De Covid-zorg neemt enorm veel aandacht van ons, daarom zijn wij blij met de bijdrage van een privéonderneming’’, sprak Ramdin aan. K&K Heritage Group en Innodata Suriname hebben beide elk 10 zuurstofconcentrators aan de zorg geschonken. 

“Wij werken met en voor mensen”, zei de directeur van K&K Heritage Group, Chivaro Gajadien. De DeVilbiss zuurstofmachine is draagbaar en kan eenvoudig elders gebruikt worden. Het wordt elektronisch bediend en levert 5 liter per minuut aan zuurstof. 

Volgens Ramdin zal het ministerie van Volksgezondheid de distributie zelf bepalen. “Dit zijn machines die eerder in Suriname gebruikt zijn en nuttig zijn gebleken. Voor de individuele zorg op de diverse alternatieve locaties, maar ook voor het binnenland en districten, zullen de DeVilbiss healthcare zuurstofmachines goed van pas komen,” aldus Ramdin.

error: Kopiëren mag niet!