32 personen Covid-positief getest zondag en 2 patiënten aan virus overleden – Nog 8 personen op ICU

Het Covid-virus heeft zondag 14 november 2 patiënten het leven gekost, zo meldt het officiële Covid-19 dashboard op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, www.bogsuriname.com, zondagavond rond tien uur. Het aantal overleden personen aan Covid-19 bedraagt nu, sinds de aanvang van de Covid-pandemie medio maart 2020, 1.139.

32 Personen werden positief getest (vrijdag 63 en zaterdag 33) en volgens het dashboard is slechts 1 patiënt zondag genezen verklaard. 157 Testen zijn uitgevoerd.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen zondag 8 personen, dat waren zaterdag nog 16 patiënten en in totaal liggen 36 personen met het virus in een ziekenhuis. De afgelopen dagen is er constante dalende lijn waar te nemen in het aantal ziekenhuisopnames, dat schommelde ruim een week geleden nog rond de 70.

De Covid-19 dashboard toont 14 november geen personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 50.078.

Ondanks een duidelijk ingezette dalende lijn in het aantal dagelijkse besmettingen en ook een daling in het aantal bezette ziekenhuisbedden en opnames op een Intensive Care Unit – geen explosieve toename, maar een afnemend aantal – hebben de gezondheidsautoriteiten toch besloten de Covid-maatregelen nauwelijks te versoepelen. De enige in het oog springende versoepeling betreft de avondklok, die nu ingaat om elf uur ‘s avonds in plaats van negen uur.

PK

error: Kopiëren mag niet!