Politiebericht over automobilist (30) die dodelijk verongelukte na rood verkeerslicht te hebben genegeerd

De 30-jarige automobilist Ameer Khemai is afgelopen vrijdagavond op de kruising van de Zwartenhovenbrug- en de Keizerstraat overleden nadat hij door een rood verkeerslicht reed en in botsing kwam met een personenauto. Dit bericht het Korps Politie Suriname zondagavond 14 november.

De politie kreeg rond 23.19 uur een melding van een aanrijding met dodelijke afloop op genoemde kruising. Daar aangekomen troffen agenten twee voertuigen met aanzienlijke materiële schade aan. In een voertuig dat op haar rechterflank was gekanteld, zagen de agenten dat de bestuurder bekneld zat in het voertuig. Zijn mede inzittenden, waaronder een baby, liepen letsels op. 

De bestuurder van het andere voertuig, G.M. (21), reed alleen in zijn auto en klaagde over pijn over zijn hele lichaam. In een ambulance werden G.P. en de gewonden van het andere voertuig afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Met behulp van de brandweer werd Khemai, die geen teken van leven meer vertoonde, uit het voertuig gehaald. Een arts stelde officieel de dood vast. Zijn lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

Bij een ingesteld politieonderzoek kwam naar voren, dat de 21-jarige G.M. met zijn personenauto over de Keizerstraat reed. Hij kwam vanuit de richting van het politiebureau Centrum en ging in die van de Frederik Derbystraat. Khemai reed met zijn busje over de Zwartenhovenbrugstraat en ging in de richting van de Nassylaan. Gekomen op de kruising, gevormd door de Zwartenhovenbrug- en de Keizerstraat, negeerde Khemai het rode verkeerslicht en reed door. Bij die gelegenheid kwam hij in botsing met het voertuig dat door G.M. werd bestuurd. Beide voertuigen sloegen over de kop.

Beide voertuigen zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen. Verder bleek het voertuig van het slachtoffer Khemai niet verzekerd te zijn. De twee bestuurders bleken in het bezit te zijn van een geldig Surinaams Rijbewijs en waren ten tijde van de aanrijding niet onder invloed van alcohol. 

Het onderzoek van deze aanrijding wordt voortgezet door agenten van de verkeersunit van Regio Paramaribo van de politie.

error: Kopiëren mag niet!