“Werken in het weekend is de moeite waard”

“Werken in het weekend is de moeite waard. Je doet liever iets, dan thuis te zitten en te stressen”, zegt Nesora. Zij is een 17-jarig meisje dat op de middelbare school zit en over twee weken 18 wordt. Nesora geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat zij door de week op school zit en in het weekend werkt.

“Het was in het begin moeilijk mijn ouders te overtuigen dat ik kan werken en mijn best ook kan doen op school. Maar, nadat zij gezien hebben dat ik het kan mocht ik toch werken. Ik werk namelijk voor een bedrijf dat van mijn oom is. Daar doe ik de administratie wekelijks, dus het bijhouden van de uitgaven en de inkomsten en op de zondag ga ik naar enkele projecten waar de bouwvakkers bezig zijn om te kijken of alles in orde is en of er misschien nog wat nodig is. Ik heb van jongs af mijn oom alles zien doen en ging vroeger ook naar projecten, vandaar dat ik bepaalde dingen onder de knie heb. Door de week werk ik ook, maar dat doe ik gelukkig van huis uit en daar hebben mijn ouder geen problemen mee. Ik help kinderen met hun schoolwerk en geef ook bijlessen”, aldus Nesora.

“Ik ben ongeveer al vijf jaren daar mee bezig. Het was in het begin moeilijk want wie zou nou naar een jong, kort en mager meisje luisteren? Maar, na eigen geloof is het gelukt en voor zover zijn al mijn kinderen over en geslaagd die les bij mij hebben gevolgd.”

“ vond het nodig werkjes te doen. Als meisje ga je op een bepaalde leeftijd veel willen hebben en mijn ouders iedere keer vragen vond ik niet leuk. Met mijn zakcentje dat ik nu maak bereik ik toch veel. Van mijn ouders krijg ik wel van alles, dus zij willen dat ik mijn geld spaar om op een latere leeftijd te gebruiken”, aldus de tienner.

“Het feit dat ik op elk moment bezig ben, doet mij heel goed. Ik geef mezelf plezier en lever een bijdrage en deel mijn kennis met velen. Nu hebben we elkaar heel hard nodig. Enkele ouders moeten nu harder werken dan een paar jaren terug. En als er geen aandacht is voor het kind, loopt het in de meeste gevallen anders af. Dus op zo’n manier houd ik de kinderen ook bezig. In de toekomst wil ik iets starten, waarbij een groep kinderen elke week een leuke educatieve tour kunnen mee maken. Dus bij verschillende bedrijven. Zo leren kinderen ook veel beter en hebben dan een idee van wat zij willen worden. Je motiveert de andere groep als het ware die al weten wat zij in de toekomst willen worden. Er is eigenlijk heel veel waarmee ik iets wil doen of terug wil brengen. Dat gebeurt zeker in de toekomst, maar voor nou wil ik werken naar mijn doelen en mijn kinderen de beste periode geven.”

Nesora geeft verder aan, dat zij het leuk vindt haar ideetjes te delen met anderen. Op zo’n manier kunnen anderen ook hetzelfde doen of iets beter. Mensen hebben motivatie nodig om iets te doen en daarvoor ben ik er. En hoop dat er ook velen zullen bij komen om het leven voor anderen en kinderen toch spannend te kunnen maken. Een glimlach brengen op iemands gezicht kan veel voor je veranderen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!