Vader vraagt wanhopig om dak boven hoofd: “Ik woon al twee jaar op een balkon met mijn dochtertje”

Op 27 februari 2022 zal het precies twee jaar zijn dat Soeradj Ganput met zijn dochtertje van drie op een balkon woont. De woning is een boedel van de familie van zijn vaders kant en Ganput is radeloos, omdat hij vanwege zijn omstandigheden niet optimaal kan zorgen voor zijn kind. Ganput is namelijk voor de helft verlamd en niet in staat om te werken. Met het herstel gaat het nu wel steeds beter. 

De afgelopen periode heeft hij kunnen overleven dankzij de hulp van een donateur uit Nederland. Uit zijn verhaal blijkt dat de hulp voor hem steeds uitdagender wordt. Hij kijkt terug naar het verkiezingsjaar 2020. In die periode was hij ook al aan de helft van zijn lichaam verlamd. “Toen beloofden de partijen mij dat zodra ze aan de macht zouden komen zij mij hier direct zouden weghalen”, beweert Ganput op teleurgestelde toon. Toch hoopt hij nog op barmhartigheid uit de politieke hoek.

Buitenkraan

Het balkon is namelijk de speeltuin voor zijn dochter en de springplank naar een onzekere toekomst. Op dit moment hoopt de vader op een woning. “Dan kan ik met mijn dochtertje daar intrekken en een winkeltje beginnen”, laat hij weten. Een winkeltje draaien lukt hem nog net merkt hij op, ander werk is door een hersenoperatie niet meer mogelijk, zo vertelt hij. “Dat is beter dan om de donateur telkens om hulp te vragen.” 

Ganput vraagt aan de gemeenschap en de regering “of hij met zijn dochter onder een dak kan wonen.” De man vertelt dat hij al verschillende soorten stappen heeft opgevolgd, maar na 1.5 jaar nog niets te hebben vernomen. “Hoe lang moet ik nog wachten?”, vraagt hij zich af. Hij wijst op de regentijd die hem nu parten speelt. De situatie is ondraaglijk aan het worden. Baden doet hij op het erf, bij een buitenkraan, ook daar moet zijn dochtertje baden. Volgend jaar gaat zij voor het eerst naar school.

RB

error: Kopiëren mag niet!