“Door de vernieuwingen in het onderwijssysteem is de vraag naar huiswerkbegeleiding groot”

Smart Learning biedt al officieel vijf jaren huiswerkbegeleiding, waaronder het verschaffen van bijlessen met als doel de behandelde stof goed te verwerken. Sita Soekhoe, hoofdleerkracht en oprichter van Smart Learning, zegt tegenover Dagblad Suriname, dat er extra aandacht wordt geschonken aan vakken, waar de kinderen tegenaan lopen en de prestatie hiervan over het algemeen te verbeteren is/ Smart Learning is gestart met een groepje van vijf kinderen en is naderhand gegroeid naar grote groepen. De lessen worden thans verzorgd door zowel leerkrachten als externe begeleiders.

Smart Learning biedt huiswerkbegeleiding op de volgende niveaus G.L.O en MULO. De huiswerkbegeleiding geschiedt drie tot vier keer per week. De tijdsduur van de begeleiding is twee uren. “Elke begeleider oefent flink met het kind, waarna een korte bespreking komt of de leerstof is begrepen. Daarnaast wordt huiswerk meegegeven om de mate van beheersing te toetsen. Ten tweede wordt frequent contact onderhouden met de ouders en/of verzorgers om de verbeteringen van de schoolprestatie in de gaten te houden. Daarnaast wordt na elke begeleiding feedback verschaft aan de ouders.”

“Door de vernieuwingen in het onderwijssysteem  is de vraag naar huiswerkbegeleiding groot, om vroegtijdig de knelpunten in de leerstof aan te pakken. Uit onze praktijk is gebleken, dat er een grote vraag is naar de begeleiding in rekenvakken en talen. Het niet begrijpen van de subonderdelen per vak heeft namelijk invloed op de schoolresultaten van de kinderen. Met behulp van de huiswerkbegeleiding van Smart Learning kunnen wij dit aanpakken en de schoolprestaties en werkwijze van het kind verbeteren.”

“Zijn laagste cijfer is een acht”

Smart Learning heeft ook positieve feedback mogen ontvangen van ouders. De moeder van Rudra S., een leerling van Smart Learning, zegt het volgende: “Rudra was al eerder bij twee andere leerkrachten voor extra begeleiding en zijn prestatie was gering. Mijn echtgenoot vertelde mij over Smart Learning en we hebben toen besloten om hem daar te zetten. En wat ben ik blij sinds hij daar is. Ik ben een kritische ouder en ik mag zeggen dat zij echt werken met uw kind. Hun extra inzet ziet u aan hun cijfers en aan hun gedrag. Ik hoef mijn zoon niet te zeggen om naar de les te gaan. Hij is gewoon ready en altijd zo positief met een smile. Alle extra inzet van hun heeft gemaakt. dat mijn zoon nu zelfvertrouwen heeft en zijn laagste cijfer een acht is.”

SK

error: Kopiëren mag niet!