20 miljard vaten geraamd in Guyana’s grootste olieblok

Het Guyana-Suriname-bekken is de meest aantrekkelijke oliemarkt kans ter wereld. De reserves van Brazilië krijgen ook ook aandacht, zegt een toonaangevend marktonderzoekbureau dat energietrends in de regio bestudeert. De totale verwachte reserves in het grootste olie blok van Guyana zijn vastgesteld op ongeveer 20 miljard vaten olie. Ons buurland zal volgend jaar een nieuwe biedronde uitrollen.

Snelst groeiende land 

Met een opsomming van de belangrijkste voordelen van het mega Stabroek Blok van 6,6 miljoen hectare, zei Americas Market Intelligence (AMI) in haar laatste rapport over de regio dat de lage kosten in Guyana offshore blokken tot een aantrekkelijke investeringsbestemming  maken. AMI zei, dat het nieuwe olieproducerende land de komende vijf jaar de snelst groeiende economie ter wereld zal zijn en naar schatting tegen 2027 bijna een miljoen vaten olie per dag zal produceren met 7 FPSO’s (Floating Production, Storage and Offloading).

Ontdekkingen 

“De totale verwachte reserves worden geschat op 20 miljard vaten; aardgas is ook aanwezig”, aldus AMI. Ondertussen zijn voor de kust van Suriname ook belangrijke ontdekkingen gedaan. “Het Franse Total en Apache uit de VS hebben vier belangrijke olie-ontdekkingen gedaan in blok 58, waar naar schatting 6,5 miljard vaten olie zijn”, merkt AMI op, en stelt, dat de eerste olie eind 2025 wordt verwacht. “De breakeven-kosten zullen lager zijn dan Guyana”, zei het marktonderzoeksbureau, erop wijzend dat meer dan 10 van de leidende wereldwijde oliemaatschappijen aanwezig zijn in het Guyana-Suriname-bekken.

Een ander groot hotel naarmate de olie-boom in Guyana groter wordt

Onlangs vond in Guyana een ceremonie plaats op een locatie in Providence, East Bank in Demerara, bestemd voor de bouw van een Hyatt Place Georgetown-hotel met een waarde van 32 miljoen dollar. Het project, dat bijdraagt ​​aan een lange rij hotels die naar het nieuwe olieproducerende land komen, om aan de groeiende vraag te voldoen, komt van SIR Investments Inc., een investeerder uit Trinidad en Tobago.

De Guyanese minister van Toerisme, Industrie en Handel, Oneidge Walrond, verwacht dat veel van de werkgelegenheid die zal voortvloeien uit de bouw en exploitatie van het hotel zal worden verstrekt aan Guyanese personen die op de oostelijke oever van Demerara wonen. Het halfjaarlijkse rapport van Guyana, dat de prestaties van de economie in de eerste helft van het jaar documenteerde, zei dat de bouw van 20 hotels dit jaar op schema ligt en dat de accommodatie capaciteit naar verwachting met ongeveer 3.450 kamers zal toenemen.

error: Kopiëren mag niet!