Voetballers Vaccinatiedag in aantocht

Tijdens een persconferentie is woensdag een vaccinatiedag voor voetballers aangekondigd welke in samenwerking met D&F Haarchirurgie gehouden zal worden. De vaccinatiedag op 27 november zal niet alleen voor voetballers, maar ook gericht zijn op zaalvoetballers, veteranen en junioren.  Geïnteresseerden krijgen de gelegenheid om zich vrijwillig te laten vaccineren aan de Brokopondolaan tijdens deze Voetballers Vaccinatiedag.

Onder het veelzeggende motto ‘kow tik a spoitie foe was noto baka’ probeert initiatiefnemer Kenneth Jaliens, technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond, de vaccinatiegraad onder de voetballers te stimuleren. “We proberen te helpen om over de drempel te stappen”, zei Jaliens. Het initiatief is ook gericht om te helpen bij het nemen van de verantwoordelijkheid om het voetballen weer mogelijk te maken. “Het is een tak van sport waar velen hun hart aan hebben verbonden.”

Jaliens zei dat ook de trainers het voorbeeld geven door reeds gevaccineerd te zijn. “Ook ik ben als trainer reeds heel vroeg, in mei, dubbel gevaccineerd.”

Hij vertelde niet te hebben getwijfeld en de vaccinatie zag als het middel om hem gezond in leven te houden. De voetbaldag is niet zomaar tot stand gekomen, maar er is ook overleg over gevoerd met de directeur van de SVB. De bond werkt mee door een e-mail uit te versturen naar alle lidverenigingen om deze te informeren over de vaccinatiedag. Jaliens zei niet in discussie te zullen gaan.

“Wij maken deel uit van de wereld en we zien dat internationaal alle competities begonnen zijn en we zullen ons moeten aansluiten als we internationaal willen aansluiten.” De trainer zei, dat het virus geen grappen maakt en dat de hele wereld vecht tegen het virus. “Laten we geen grappen maken”, aldus Jaliens.

RB

error: Kopiëren mag niet!