Militair (42) verdacht van het neerschieten van een leerkracht en haar buurman

Leden van het Regio Bijstand Team Midden hebben in samenwerking met leden van andere politie-eenheden de 42-jarige L.H. enkele straten verwijderd van Leiding 22 aangehouden die kort daarvoor een leerkracht en een man had neergeschoten. Dit meldt het Korps Politie Suriname vrijdagavond 12 november.

De agenten speelden in op een melding die via het Command Center was gelanceerd voor de eenheden in het veld. Volgens die melding was een leerkracht die op vertrek stond naar het werk voor haar woning beschoten. Een buurman die poolshoogte was komen nemen was ook onder vuur genomen. 

Bij aankomst op de locatie troffen agenten de twee slachtoffers die aanspreekbaar waren aan. In een ambulance werden zij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beiden zijn ter verpleging opgenomen.

De politie kamde het gebied vervolgens uit en aan de hand van de beschrijvingen van de verdachte werd L.H. enkele straten verder aangehouden. Op hem werd in een tas die hij bij zich had een vuistvuurwapen aangetroffen.

Naderhand bleek de schutter een militair te zijn, waarna de Militaire Politie werd ingeschakeld. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de MP die belast is met het onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!