Nederland schenkt Suriname 14 zeecontainers met medische hulpgoederen

De Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan heeft vrijdag in het presidentieel paleis namens het Koninkrijk der Nederlanden symbolisch een partij medische hulpmiddelen overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. De donatie is gedaan in het kader van het schenkingsdocument dat de ministers van Volksgezondheid Amar Ramadhin en Hugo de Jonge eerder dit jaar hebben bevestigd in Den Haag. Het gaat om een schenking van in totaal 14 zeecontainers met goederen. 

De regeringsleider werd vergezeld door minister ad interim Mathoera van Volksgezondheid, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, ambassadeur Rajendre Khargi en de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul. 

De Nederlandse ambassadeur zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, dat met deze zending Suriname voor een jaar verzekerd is van beschermingsmiddelen. Het gaat om handschoenen, schorten, maar ook sneltesten. 

Van der Zwan benadrukt de positieve samenwerking met de regering. “Vanaf het aantreden van de regering Santokhi zijn de vertroebelde banden hersteld. De relatie met Suriname is nu buitengewoon goed en constructief, wij zullen de samenwerking verder intensiveren.” Wat een tête-à-tête moest voorstellen is veranderd in een breedvoerig overleg. 

President Santokhi en de ambassadeur hebben over een veelheid aan kwesties van gedachten gewisseld. Het staatshoofd is Nederland zeer erkentelijk voor de geste.

error: Kopiëren mag niet!