Manuel Enjoem: “Suriname Times Mall zit niet bij de pakken neer”

Manager Manuel Enjoem van Suriname Times Mall: “Het is waar, Suriname zit door de Covid-pandemie en andere omstandigheden in een lastige positie. Verplichtingen bij de bank moeten worden nagekomen.  Het bedrijfsleven incasseert tot nu toe flinke klappen. Bedrijven zijn failliet, hebben moeten sluiten. Anderen hebben moeten uitkijken naar alternatieven. Maar dat wil niet zeggen, dat Times Mall er bij de pakken is gaan neerzitten.”

Aan de slag

“Opgeven, stoppen, moedeloos raken, alles maar op zijn beloop laten, is niet onze keus. Wij zijn intern voorbereid om naar mogelijk- en omstandigheid weer volop aan de slag te gaan. Dit met inachtneming van de regels die de Surinaamse overheid stelt.”

Kooptoerisme

Suriname Times Mall staat vooral bekend als kooptoerisme handelshuis. Wij hebben voor de Covid-pandemie uitbrak, tienduizenden kooptoeristen naar Suriname gehaald. Het was een bron van inkomsten. Niet alleen voor het bedrijfsleven, het spin-off effect was duidelijk merkbaar. De staat, iedereen heeft voordeel aan het kooptoerisme.”

“Er is wat licht in de tunnel voor Suriname Times Mall. Cuba heeft aangekondigd, dat haar grenzen ingaande 15 november aanstaande weer open zijn. Uiteraard worden Cubaanse- en internationale Covid-protocollen nageleefd. Suriname heeft ook haar eigen regels. Times Mall is voorbereid om volgens de geldende bepaling van Suriname het kooptoerisme weer op te pakken. Naast kooptoeristen uit Cuba, zullen ook gasten uit Frans-Guyana, Guyana en andere landen in de regio worden aangetrokken.”

Cuba-connectie 

“Om de gang van zaken succesvol te laten verlopen staat Times Mall in contact met de Cubaanse ambassade. Laatst nog heeft ambassadeur Igor Azcuy González Times Mall met een bezoek vereerd. Wij beiden zijn ervan overtuigd dat het kooptoerisme binnenkort weer op gang zal komen. Suriname heeft wat dat betreft, nog geen duidelijk standpunt ingenomen”, aldus Times Mall manager Manuel Enjoem.

(Foto: Een momentopname tijdens het bezoek van ambassadeur Igor Azcuy González aan Times Mall waar hij werd ontvangen door manager Manuel Enjoem.)

HD

error: Kopiëren mag niet!