Leiding SLM en Luchthaven Beheer informeren president Santokhi over lease Airbus A330

“Als alles goed loopt wil de SLM begin februari 2022 starten met haar eigen A330 vliegtuig op de Mid-Atlantische route.” Dit deelde Leo Brunswijk, een van de commissarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), mee na een bijeenkomst vrijdag 12 november met president Chandrikapersad Santokhi. 

Het staatshoofd heeft de directie en Raad van Commissarissen (RvC) van SLM en vertegenwoordigers van de N.V. Luchthavenbeheer ontvangen op zijn kabinet. Tijdens het bezoek werd de president geïnformeerd over de lease van het A330 vliegtuig.

Onder de aanwezigen waren de first lady Mellisa Seenacherry-Santokhi, de ministers Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de directeur van de SLM Paul de Haan en RvC-lid Leo Brunswijk.

De president werd ook geïnformeerd over de financiële voordelen van het hebben van een eigen vliegtuig. Momenteel vliegt de SLM met een Airbus A330 en A340 die van onder andere Air Belgium worden geleased. 

Het Airbus A330 vliegtuig is momenteel in de C- check in Turkije en wordt de tweede week van december verwacht. Volgens Brunswijk is er contact gemaakt met Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) om ervoor te zorgen dat dit toestel aan de veiligheidsregels voldoet. “Met een eigen kist kan de SLM een betere on-time performance bieden. De kans op vertragingen is minder en de service is dan beter”, stelt Brunswijk. 

Er wordt gelobbyd om de vloot van de SLM zo snel mogelijk te vernieuwen.

error: Kopiëren mag niet!