Belfort over onveilig gevoel samenleving

Het ABOP-Assembleelid Edward Belfort laat in een reactie aan Dagblad Suriname weten eerder aandacht te hebben gevraagd voor het onveilig gevoel dat er heerst bij burgers door de steeds toenemende criminaliteit. Belfort wil inzage in de financiële stromen om te weten welke bedragen naar de verschillende onderdelen gaan. Hij pleit ervoor, dat de middelen worden aangewend voor het korps.

Belfort noemt ook een lichting nieuwe rekruten die was klaargestoomd om toe te treden tot het korps, maar dat dit werd aangehouden. “Vanaf het aantreden van de regering is er geen enkele nieuwe lichting bij de Korps Politie Suriname binnengekomen”, stelt het Assembleelid. “Jaarlijks zou er een nieuwe lichting moeten toetreden.” Verschillende facetten van het vak worden de rekruten dan aangeleerd.

De oud-minister van Justitie en Politie wijst op het aantal manschappen dat nu wordt ingezet voor de beveiliging van ministers en de uitval door ouderdom en overlijden. Opgeteld bij het niet beschikken over een nieuwe instroom van manschappen wijst Belfort op een grote terugval. Een nieuwe lichting varieert van 100 tot 200 personen. Belfort is van mening dat haast is geboden, omdat de dagelijkse realiteit vele incidenten kent. Het parlementslid noemt diverse zaken waardoor de samenleving wordt opgeschrikt. Zo haalt hij de zaak aan van de bekende ondernemer die enkele dagen geleden van een geldbedrag werd beroofd.

Voor winkeliers heeft het Assembleelid het advies om oplettend te zijn en om geen grote sommen geld te transporteren of ramen en deuren open te laten. “Laat mensen die zeggen dat ze namens een nutsbedrijf komen niet zomaar binnen, wees altijd voorzichtig”, is zijn advies.

RB

error: Kopiëren mag niet!