Ambassadeur van Dominicaanse Republiek bezoekt dc Bhola van Paramaribo Noord-Oost

Wellington Dario Bencosme Castaños, de niet-residerende ambassadeur van de Dominicaanse Republiek, heeft dinsdag 9 november een kennismakingsbezoek gebracht aan het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost. Hij werd daarbij ontvangen door districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola, aldus meldt het commissariaat vrijdag 12 november.

Tijdens het bezoek hebben beide partijen gesprekken gevoerd en mogelijke samenwerkingsgebieden geïdentificeerd. De ambassadeur heeft eerder deze week zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Hij is de eerste ambassadeur van de Dominicaanse Republiek voor Suriname. 

Bhola gaf in het gesprek aan, dat het belangrijk is om relaties te bouwen met landen in de regio. Hij zei, dat burgers uit de Dominicaanse Republiek, alhoewel klein in aantal, een waardige rol vervullen in de Surinaamse samenleving. De ambassadeur stelde aangenaam verrast te zijn met het feit dat een kleine groep Dominicanen in Suriname woonachtig is. 

De mogelijke samenwerking tussen de steden Paramaribo en Santo Domingo werd ook aangehaald. Beide partijen zullen hiertoe de nodige voorbereiden treffen. De Dominicaanse Republiek is de meest bezochte bestemming in het Caribisch gebied. Zowel de districtscommissaris als de ambassadeur gaven aan, dat het bevorderen van toerisme tussen beide landen gunstig zal zijn. Deze sector is een belangrijke sector om samen te werken. Om de samenwerking verder inhoud te geven zullen beide partijen contact behouden en verstevigen, aldus Bhola.

error: Kopiëren mag niet!