Geen water en vuil water meldingen

In Henarpolder te Nickerie klagen de mensen al maanden dat de waterdruk erg laag is. Volgens sommige bewoners hebben zij problemen om water uit de kraan te krijgen. De mensen geven aan dat zij iets anders hadden verwacht na de verkiezingsbeloften.

De oplossing met trucks die nu water leveren vinden zij niet duurzaam en ook erg duur. “Daar kunnen heel wat andere zaken mee gedaan worden”, zegt een man. Directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, kon vooralsnog niet bereikt worden voor een reactie. 

Wel blijkt uit klachten, dat een ander deel van Suriname, namelijk Wanica, al weken last heeft van vuil water uit de kraan. “Ik heb verschrikkelijk veel last van vuil water”, zegt Gracia. “Ik nodig de SWM uit om te komen kijken.” Het gaat om Tout Lui Fautkanaalweg aan de rechterzijde.

Zij zegt zeker te weten, dat zij niet de enige is in de buurt die last heeft van vuil water uit de kraan. “Ik moet elke dag een nieuw stuk katoen plaatsen om het water een beetje te zuiveren”, zegt Gracia. Zij laat een foto zien van een nieuwe katoenen doek, dat slechts een halve dag om de kraan is gewikkeld. “Kijk hoe vies het al is.”

RB

error: Kopiëren mag niet!