AKMOS ondernemersdelegatie oriënteert zich in Guyana

De Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS) brengt in de periode 12 – 17 november met een 19-man tellende groep ondernemers een oriëntatiebezoek aan Guyana. Vanwege de op gang gekomen olie- en gasindustrie is er sinds enige tijd sprake van een economische opleving in het buurland, waar Guyanese ondernemers hun voordeel meedoen.

Volgens AKMOS-voorzitter Harry Soekhlal (zie foto) is het de bedoeling dat Surinaamse ondernemers van hun counterparts in Guyana zelf vernemen en waarnemen hoe zij hebben ingespeeld op de ontwikkelingen als gevolg van de grote investeringen in de olie- en gasindustrie. Met de op handen zijnde olie- en gasindustrie in Suriname leek het voor de AKMOS daarom “nuttig om op business oriëntatie te gaan naar Guyana”, zegt Soekhlal. Van de zijde van het Guyanees bedrijfsleven wordt goed meegewerkt aan de business tour.

De AKMOS volgt de economische- en handelsontwikkelingen in de wereld in de huidige post Covid-pandemie periode op de voet, en ook voor Surinaamse ondernemers blijven de uitdagingen niet uit. Deze komen ook nog bovenop de eigen Surinaamse uitdagingen als gevolg van de huidige economisch financiële crisis in het land. Volgens Soekhlal is er voor Surinaamse ondernemers een belangrijke rol weggelegd om uit de huidige crisis te geraken.

De business tour naar Guyana moet mede ertoe bijdragen, dat de Surinaamse ondernemers zich verrijkt en gesterkt voelen om die rol goed te kunnen vervullen. Voor ondernemers die zich geen dure consultants kunnen permitteren, is het bezoek aan Guyana een goede kans om persoonlijk te zien hoe het daar in Guyana aan toe gaat. Behalve ontmoetingen met Guyanese ondernemers zal de AKMOS business delegatie ook gesprekken voeren met Surinaamse ondernemers die in Guyana gevestigd zijn.

De 19-man tellende Surinaamse businessgroep vertrekt vrijdag. Het grootste deel van de groep reist over land, en een deel onderneemt de trip per vliegtuig. De business groep vertegenwoordigt diverse branches, waaronder de bouw en bouwmaterialen, handel, grafische industrie, toerisme, consultancy, civiel techniek,  vastgoed, import en export, lubricants, koeltechniek en vuilverwerking.

SS

error: Kopiëren mag niet!