“Vervoer hebben we ten alle tijde nodig, maar niet op zo’n manier”

Tijdens een gesprek van Dagblad Suriname met Tatsiana geeft zij aan, dat het nu heel moeilijk voor haar is geworden, omdat zij gewend was dagelijks de bus te pakken. “Het thuis blijven voor onze veiligheid begrijp ik wel, maar om te kunnen eten en andere goederen te kopen, moet je uiteindelijk toch uit huis en heb je vervoer nodig om lange afstanden af te kunnen leggen. Met de bus kon ik nog gemakkelijk naar de winkel, maar nu is dat niet meer mogelijk”, zegt Tatsiana.

Zij geeft aan dat er wel een winkel bij haar in de buurt was, maar dat die inmiddels al  jaren dicht is. Vandaar dat zij nu genoodzaakt is om lange afstanden af te leggen om haar boodschappen toch te kunnen doen. “Ik begrijp dat de prijzen overal aangepast zijn, maar even eerlij,k je gaat niet voor een zak rijst van twee kilo die nu SRD 42 is nog een SRD 20 uitgeven alleen aan vervoer. Het was en is voor velen al moeilijk om aan  een pakje rijst te komen en dan moet je nog zoveel uitgeven. Dagelijks ga je twee keren naar de winkel want bij de eerste keer heb je niet alles, dus ik besloot maar te lopen in plaats van met de bus te gaan.”

“Het is wel een lange afstand en ook nog moeilijk op de terugweg met die zakken met producten, maar je gaat het moeten volhouden. Mijn zoon kwam op het idee met de kruiwagen te gaan naar de winkel en het helpt. Ik betaal en hij stoot naar huis. anders kan het niet”, aldus Tatsiana.

Wat zij ook heel erg vindt is dat enkele andere burgers, die op een bepaald leeftijd zijn, nu ook beginnen te lopen naar de winkel, dat best wel een afstand is. Enkele van ze hebben gelukkig een paar jongeren van de buurt benaderd om inkopen voor ze te doen, maar het is toch vermoeiend. “Een taxi pakken lijkt nog gekker te zijn. Ik heb met enkel andere mensen van de buurt de winkelier gevraagd of die kan leveren. Hij gaf aan dat hij er snel werk van zal maken. Sat is ook weer een uitgave, maar ook weer iemand de gelegenheid geven te werken. Met een vergoeding zal dat wel lukken, dus ik kijk er naar uit.”

“Ik weet, dat er ook velen zijn die een verre afstand moeten afleggen. Mijn vriendin bijvoorbeeld moet van haar huis uit drie hoeken passeren voor ze de winkel krijgt. Ik hoop dat er een betere oplossing komt. Je merk,t vervoer hebben we ten alle tijden nodig, maar niet op zo’n manier.”
TM

error: Kopiëren mag niet!