Politie in startblokken voor defilé en parade

Het Korps Politie Suriname is momenteel in de startblokken voor het defilé en de parade in verband met 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid op 25 november. Milton Kensmil, inspecteur van politie derde klasse, zegt dat de voorbereidingen ondanks alle beperkingen in verband met Covid-19 in volle gang zijn. Hij spreekt van een nieuwe uitdaging voor dit jaar. Het ligt in de bedoeling de situatie tijdens het grote moment in november 1975, na te bootsen, zo meldt de voorlichtingsdienst van de regering woensdagavond 10 november.

De verschillende eenheden zullen tijdens de activiteiten hun beste beentje voortzetten. Inspecteur Kensmil benadrukt dat het defilé dit jaar er anders uit zal zien. Daarnaast zal gelet worden op de correcte uitvoering door eenieder die zal deelnemen.

Kensmil laat optekenen dat iedereen die een bijdrage zal leveren, zich zal moeten inspannen. Hij spreekt van een uitdaging doch een die uitvoerbaae is en naar tevredenheid uitgevoerd zal worden. Inspecteur Kensmil toont zich alvast enthousiast over hetgeen de politie zal laten zien op 25 november. 

De eenheden die onder het vaandel van het KPS zullen deelnemen aan het defilé zijn het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Korps Douane Ambtenaren. Het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) zal als zelfstandige entiteit aanwezig zijn. Daarnaast doet ook het Nationaal Leger mee.  

Mammoetvlaggen worden weer gehesen

De mammoetvlaggen, die naar hoogtijdagen toe worden gehesen, zullen in aanloop naar 25 november weer gehesen worden en wel donderdag 11 november. Kensmil zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat de vlaggen twee weken zullen wapperen. 

Het is gebruikelijk dat deze gigantische vlaggen bij bijzondere gelegenheden worden gehesen. “Het doel van het hijsen van de mammoetvlaggen moet meer gezocht worden in de richting van een speciale activiteit en het vergroten van het nationalistisch gevoel bij iedere Surinamer”, aldus Kensmil. Dit gebeurt gezamenlijk door het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname en onder toezicht van de Wegenautoriteit (WA). 

De mammoetvlaggen worden donderdagochtend op vier verschillende locaties gehesen beginnend bij het Regeringsgebouw aan de dokter Sophie Redmondstraat, het kruispunt nabij de Johan Adolf Pengel International Airport (Zanderij), nabij het hoofdkantoor van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) aan de Jagernath Lachmonstraat en vervolgens op de rotonde in de Van`t Hogerhuysstraat.

error: Kopiëren mag niet!