BEP en ABOP bespreken samenwerking

Tussen de fracties van de BEP (Broederschap en Eenheid in de Politiek) en de ABOP (Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) is vorige week op het hoogste niveau een gesprek geweest  over mogelijk samen optrekken. 

BEP-voorzitter tevens Assembleelid Ronny Asabina maakte dit in een videoboodschap op Facebook bekend aan zijn achterban (zie onderaan). Volgens hem heeft dit gesprek plaatsgevonden op verzoek van ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Bij het gesprek zou Brunswijk hebben aangegeven, dat de tijd is aangebroken dat beide politieke partijen de handen in een slaan “in het belang van de samenleving, in het bijzonder die de binnenlandbewoners”. Rond de regeringsformatie in 2020 was al een samenwerkingspoging gedaan vanuit de ABOP-leiding, doch die stuitte intern binnen de ABOP op hevig verzet. 

Volgens de uitleg van de BEP-voorzitter in zijn videoboodschap zijn de inzichten binnen de ABOP thans anders.  Bij de topbespreking tussen beide politieke organisaties is afgesproken, dat partijen elk intern met hun respectieve structuren zich zullen beraden over de voorgestelde samenwerking. 

Asabina wijst erop, dat hoewel de BEP in de oppositie zit, het zich altijd constructief heeft opgesteld in de Nationale Assemblee.  Bij de verkiezing van Brunswijk en later Marinus Bee tot voorzitter van de Nationale Assemblee heeft de BEP voor gestemd. 

Hetzelfde was het geval bij het kiezen van de president en de vicepresident. Voor wat betreft wetsvoorstellen heeft de BEP in de meeste gevallen meegewerkt. In gevallen waar het zich fundamenteel niet in kan vinden, heeft de BEP zich van stemming onthouden.

SS

error: Kopiëren mag niet!