Republic Bank Financial Holdings Ltd. boekt US$ 195.8 miljoen eindejaarswinst

De voorzitter van Republic Financial Holdings Limited (RFHL), Vincent Pereira, maakte dinsdag bekend dat er een winst toerekenbaar aan aandeelhouders van de moedermaatschappij is geboekt van US$ 195,8 miljoen voor het jaar eindigend op 30 september 2021, zo bericht het bedrijf in een persbericht.

Hoewel de prestatie 17,3% (US$ 40,9 miljoen) onder de prestatie van 2019 lag, betekent het een verbetering van 44,7% (US$ 60,5 miljoen) ten opzichte van de gerapporteerde winst van 2020. De totale activa bedroegen op 30 september 2021 US$ 16,3 miljard, een stijging van US$ 732,3 miljoen ofwel 4,7% ten opzichte van die van het voorgaande jaar.

Bij de bekendmaking van de resultaten zei de heer Pereira: “In 2021 bleven Republic Financial Holdings Limited (RFHL) en haar dochterondernemingen (de Groep) onze klanten ondersteunen in alle gebieden waar we actief zijn. De Groep hielp klanten door uitstel van terugbetalingen van leningen, verlaagde rentetarieven en gereduceerde vergoedingen. Wij hebben deelgenomen aan diverse nationale initiatieven ter bevordering van hogere vaccinatiecijfers en ter

ondersteuning van degenen die nadelige gevolgen hebben ondervonden van het Coronavirus. De financiële gevolgen hiervan waren lagere inkomsten en hogere kosten voor de hele Groep. Onze algemene prestaties werden tot op zekere hoogte ondersteund door de bijdrage over een volledig jaar van onze nieuwe dochteronderneming op de Britse Virgin Islands, opmerkelijke verbeteringen in Ghana en de Cayman Islands en lagere voorzieningsniveaus.”

Hij vervolgde: “Tijdens dit boekjaar heeft de Groep ook belangrijke stappen gezet in de richting van ons duurzaamheidsinitiatief door ons aan te sluiten bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. In april 2021 hebben we ons aangesloten bij een groep van de grootste commerciële banken ter wereld als medeondertekenaars van de door de Verenigde Naties opgerichte Net-Zero Banking Alliance. In juni 2021 kondigden we onze Climate Finance Goal van US$ 200 miljoen aan om activiteiten te financieren die de impact van klimaatverandering verminderen en samen met onze klanten milieuoplossingen te creëren.”

De Raad van Bestuur heeft een slotdividend van US$ 0,45 (2020: US$ 0,31) per aandeel vastgesteld, waarmee het totale dividend over het boekjaar uitkomt op US$ 97,7 miljoen ofwel US$ 0,60 (2020: US$ 0,40) per aandeel. Dit betekent een stijging van 48,2% in de totale dividenduitkering, hetgeen een weerspiegeling is van de toename van de winstgevendheid in het lopende boekjaar. Bij een slotkoers van het aandeel van US$ 20,40 vertegenwoordigt dit dividend een dividendrendement van 2,93% (2020: 1,90%). Het slotdividend zal

op 1 december 2021 worden uitgekeerd aan alle aandeelhouders die op 18 november 2021 als zodanig staan geregistreerd.

Tot slot stelde de heer Pereira: “Ik zeg dank aan de trouwe klanten van de Groep, de toegewijde medewerkers en de collega-directeuren voor hun standvastige prestaties tijdens weer een jaar van door de pandemie

veroorzaakte onzekerheid en ik kijk ernaar uit om de herstelinspanningen te blijven steunen van de economieën waarin we actief zijn, en tegelijkertijd onze duurzaamheidsinitiatieven uit te voeren om een toekomst veilig te stellen van diversiteit en gelijkheid, milieubescherming, behoud van natuurlijke hulpbronnen en stabiele economische groei. Ik wil ook Shazan Ali bedanken voor zijn uitstekende bijdrage aan de Raad gedurende de afgelopen elf jaar en Michael Noel welkom heten in de Raad van Bestuur.”

error: Kopiëren mag niet!