Leden Narcotica Brigade arresteren twee drugsverdachten bij inval in woning

R.H. (37) en B.M. (46) zijn vrijdag 5 november door rechercheurs van de Narcotica Brigade bij de inval in een woning binnen het werkressort van de politie van Santodorp aangehouden, aldus het Korps Politie Suriname dinsdag 9 november.

Volgens verkregen informatie werd in die woning drugs verhandeld, waarop een inval werd gedaan. Vier mannen werden aangetroffen, van wie twee niets te maken hadden met het onderzoek.

Bij het zien van de politie ging de verdachte R.H. naar de achterzijde van de woning en gooide een blauw potje op het perceel naast de woning. Agenten stelden direct een onderzoek in en troffen dat blauwe potje aan waarin 58 wikkels cocaïne met een gewicht van 12.18 gram bleken te zitten.

Op de andere verdachte werden 8 wikkels en 2 bollen marihuana met een totaalgewicht van 12 gram gevonden. De drugs van beide verdachten werden vervolgens in beslag genomen, waarna de twee mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

Bij zijn voorgeleiding ontkende R.H. het blauwe potje op het perceel naast de woning te hebben gegooid. Ook gaf hij aan dat de cocaïne niet aan hem toebehoorde, terwijl zijn kompaan de politie voorhield dat hij de drug die hij bij zich had voor iemand moest verkopen.

De twee zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!