Ministerie van AW&J praat met VCB over versoepelen van bankieren

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft maandag 8 november vertegenwoordigers van de Volkscredietbank (VCB) op bezoek gehad voor een potentiële samenwerking ter bevordering van het natraject van de Basic Needs Trust Fund (BNTF) projecten van het ministerie. Het doel is om het proces van bankieren, in het bijzonder voor de jongeren en zelfstandige ondernemers, te versoepelen, aldus het ministerie in een persbericht.

Melvin Creebsburg, senior manager of operations van de VCB, heeft aangegeven dat de bankinstelling de BNTF-projecten van het ministerie van AW&J volgt. In dit kader heeft het management team VCB besloten om een bezoek te brengen aan minister Rishma Kuldipsingh. 

Creebsburg sprak over financiële inclusie, het leveren van betaalbare financiële diensten en het toegankelijk zijn van deze diensten voor de bevolking. Deze financiële inclusie is met name bestemd voor de zelfstandige ondernemers en jongeren die deel uitmaken van de BNTF-projecten, omdat er vaak een barrière ligt tussen jongeren en de bank, vooral bij het aanvragen van een lening of financiering. Deze barrière wilt de VCB minimaliseren door deze jongeren de mogelijkheid te bieden om een bankrekening te openen en op die manier een relatie op te bouwen met de bank.

Minister Kuldipsingh heeft te kennen gegeven, dat het een prioriteit is om de vakscholen, de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) en de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), die werkarmen zijn van het ministerie van AW&J, stabiel en productief te behouden. 

De bewindsvrouwe heeft aangegeven dat de kleine of middelgrote ondernemingen (KMO’s) de ruggengraat zijn van de economie en dat het voorstel van de VCB een stimulans zal zijn naar de jongeren in hun natraject richting ondernemerschap. 

Kuldipsingh heeft voorgesteld dat het team van de VCB de jongeren aan het begin van de trainingen voorziet van informatie en adviezen over het bankieren zodat deze jongeren in een vroeg stadium hun financiële  zaken kunnen ordenen.

error: Kopiëren mag niet!