BiZa start weer ambtenarenopleidingen in Marowijne

De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) gaat na 30 jaren weer ambtenarenopleidingen verzorgen in het district Marowijne. De officiële start vond afgelopen zaterdag plaats op de Hubertus Waaldijkschool te Moengo. Aanwezig waren onder andere BiZa-minister Bronto Somohardjo, Assembleevoorzitter Marinus Bee, BiZa-directeur Nasier Eskak, Jacintha Thomas-Alfaisie HRM-directrice bij BiZa en de districtscommissaris van Marowijne Zuid-West, Olivia Dominie

In dit district nemen vijfenvijftig cursisten deel aan de opleidingen. 

De start van deze opleidingen is volgens minister Somohardjo een grote mijlpaal voor Marowijne. Dit is nodig om het kennis- en operationele niveau van de ambtenaren van alle districten naar een gelijkwaardige en uniforme standaard op te trekken. Dat de behoefte groot is, onderschrijft de bewindsman, aangezien er 55 cursisten deelnemen. Het heeft heel veel voeten in de aarde gekost om deze opleiding weer aan te bieden en minister Somohardjo moedigde de ambtenaren aan om de opgedane kennis en vaardigheden efficiënt toe te passen op de werkvloer. “Na dertig jaar een ambtenarenopleiding in Marowijne; het gaan zware tijden worden, maar het zal de moeite waard zijn”, aldus de minister. 

Voor Bee betekent de opstart van deze opleiding een traject van duurzame ontwikkeling, geen gemakkelijke, is, maar wel één die gebalanceerd en stabiel is. Hij sprak de ambtenaren moed in om in zichzelf te investeren, zodat zij hogere posities kunnen bereiken en zich verder ontwikkelen binnen de maatschappij. “U kunt uzelf vanwege uw capaciteit, kennis en kunde onmisbaar maken. Wij gaan u waarderen op basis van die competenties en vaardigheden”, aldus parlementsvoorzitter Bee. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft later op de dag de studenten persoonlijk toegesproken.

De opleidingen die in Marowijne verzorgd zullen worden, zijn de vooropleiding Surnumerair, de Surnumerair Opleiding, de Bevolkingsadministratie (BA) Basis en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding (VAAO)-1 opleiding.

error: Kopiëren mag niet!