Afdeling Trafficking In Persons verzorgt opfris-sessies over mensenhandel en -smokkel

Leidinggevenden van de afdeling Trafficking In Persons (TIP) zijn in de laatste week van oktober gestart met het opfrissen van informatie over mensenhandel en -smokkel in het politie gewest Commewijne. Een lezing daartoe is in samenwerking met de regiocommandant Oost, de commissaris van politie Regene Doua georganiseerd, zo meldt het Korps Politie Suriname maandag 8 november.

Tijdens de lezing werd ingegaan op migrantensmokkel dat via de verschillende grenzen van Suriname plaatsvindt. Het herkennen van slachtoffers van mensenhandel kwam ook aan de orde, waarna er met de deelnemers van gedachte is gewisseld over modellen van aanpak.

De lezing was speciaal georganiseerd voor inspecteurs van politie die de informatie verder zullen moeten delen met medewerkers op de werkvloer.

In de maand november zal ook het gewest Marowijne worden aangedaan. Het ligt in de bedoeling alle regio’s die geconfronteerd kunnen worden met mensenhandel en -smokkel te informeren.

error: Kopiëren mag niet!