ABOS kijkt de kat uit de boom: “We wachten de ontwikkelingen af”

Aan de minister van Grondbeleid en Bosbeheer is vanuit het Kabinet van de President een schrijven gericht om een aantal zaken voor de bewoners te Commewijne na te gaan. Aanleiding zijn de interventies van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (ABOS) onder leiding van Martin Atencio. “Het gaat met name om de situatie van de families Watson en Ramcharan die na de ontruiming aan hun lot zijn overgelaten”, vertelt Atencio.

Ook het verwijderen van de grenspalen te wooncentrum Zoelen heeft de aandacht getrokken van de autoriteiten. Verder wordt in de brief aan de minister nog een aantal zaken genoemd, waaronder het niet nakomen van de afspraken door de Dienst der Domeinen. Ook speelt de situatie van het toenemend aantal domeingrond zoekenden. Volgens Atencio gaat het om duizend geregistreerde personen die de ABOS op een lijst heeft.

“Deze pijnpunten hebben wij maanden terug doorgegeven aan de vorige minister”, vervolgt Atencio. Een deel blijkt te zijn gedaan, maar hierna volgde het ontslag van Diana Pokie. Dat nu vanuit het kabinet de zaak wordt gevolgd vindt Atencio een goede zaak, maar merkt er direct bij op, dat hij niemand een compliment zal maken.

“Wij nemen een afwachtende houding aan en kijken of de zaken werkelijk zullen worden aangepakt vanuit het ministerie en de organisatie zal oproepen voor een onderhoud”, licht Atencio zijn terughoudendheid toe.  Hij zegt voorstander te zijn van een gezamenlijke benadering voor een oplossing en als voorzitter van de ABOS vooralsnog de ontwikkelingen te volgen. “We kijken de kat uit de boom om na te gaan welke concrete stappen zullen volgen,” aldus de voorzitter van de ABOS.

RB

error: Kopiëren mag niet!