‘Nieuwe Conor McGregor’ Ian Garry en Alex Pereira maken indruk bij UFC-debuut

Het publiek stond afgelopen zaterdagnacht in het Madison Square Garden in New York op de banken voor Alex Pereira. De 34-jarige Braziliaan maakte tegen de Griek Andreas Michailidis zijn UFC-debuut en maakte meteen met een kniestoot korte metten met de Griek.

Dat gebeurde al vroeg in de tweede ronde. Na zijn kniestoot maakte Pereira het gevecht af en mocht de vechter die uitkomt in het middengewicht zijn eerste UFC-zege noteren. Pereira kwam al vier keer eerder in officiële MMA-wedstrijden uit en won drie van de vier partijen. De Braziliaan is vooral bekend uit de Glory-kickbokswereld waarin hij liefst 33 partijen winnend wist af te sluiten, waarvan 21 op knock-out.

Zijn optreden in New York werd direct bekroond met de ‘Performance of the Night-award’. Het is nu wachten op een wedstrijd tegen Israel Adesanya, de man die heerst in de klasse, maar onder Glory-vlag wel door Pereira al werd verslagen.

Niet alle aandacht ging in New York overigens uit naar de teruggekeerde Pereira. Ook de jonge Ier Ian Garry maakte indruk bij eveneens zijn UFC-debuut. Volgens velen moet weltergewicht Garry de opvolger worden van levende legende Conor McGregor, die in dezelfde arena ooit grote successen vierde.

Na afloop van zijn gewonnen partij tegen Jordan Williams (knock-out in de slotseconden van de eerste ronde) bracht hij met zijn speech een eerbetoon aan zijn landgenoot en voorbeeld. “Zoals een landgenoot van mij hier ooit zei: we zijn hier als Ieren niet om alleen maar mee te doen, maar om de boel over te nemen. Dit wordt onze tweede overname!”

McGregor kon de woorden van zijn 23-jarige landgenoot wel waarderen, zo schreef hij niet veel later op Twitter.

 

Er werd ook om de titel gevochten. Kamaru Usman versloeg na vijf ronden Colby Covington en verdedigde daarmee zijn titel, Rose Namajunas versloeg Zhang Weili en Justin Gaethje rekende af met Michael Chandler.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: