Novemberblad kalender Waldy Simson 1

Het Novemberblad van kunstenaar Waldy Simson is een feit.

Dat glas het gemakkelijkst langs een rechte lijn breekt is een feit. Hoe minder recht dus de lijn waarlangs een stuk glas moet breken, hoe kleiner dus de kans op een succesvolle breuk van het glas. Een portret maken van glas kan dus al gauw een problematisch, zeer frustrerend en keer op keer niet succesvol uit te voeren project worden vanwege de bijvoorbeeld absoluut niet rechte lijn in het midden van het menselijk gezicht. Zie daar een meer dan zeer gewichtige reden waarom er waarschijnlijk relatief minder portretten gemaakt zijn van glas, dan portretten gemaakt met behulp van bijvoorbeeld verf.

Juist een profiel met glas portretteren heeft een enorme uitdaging gevormd voor de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson. In één stuk brons zilver spiegelglas en vier stukken groenwitte tiffany (gekleurd glas) is Simson, na lange en noeste arbeid, in staat geweest grillige vormen aan te brengen. Na het bij elkaar solderen van die vijf glasdelen is er een treffend zelfportret ontstaan.

Dit tiffany zelfportret van Simson is met veel succes voor het eerst in Suriname geëxposeerd en daarna op Aruba. Afbeeldingen van het portret hebben ook hun weg gevonden naar de huisstijl van de ateliers van de kunstenaar in Nederland, Suriname, België en op Aruba, de omslag van een catalogus en ook naar het novemberblad van Kalender Waldy Simson 1, omdat 22 november namelijk de dag is waarop de kunstenaar geboren is in Paramaribo.

Simson heeft onlangs uit de opbrengst van verkopen van exemplaren van de kalender een eerste donatie verricht aan de Louis Brailleschool, de onderwijssectie van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname, dat in de volksmond Blindenzorg genoemd wordt. Kalender Waldy Simson 1 is geheel in Suriname geproduceerd, is nog zeker vier jaren te gebruiken, staat geheel in het teken van door Simson gemaakte kunst, is een perfect geschenk voor personen en organisaties en een middel bij uitstek om sociaal werk dat verricht moet worden in Suriname te helpen ondersteunen. In verband met de te verwachten grotere oude- en Nieuwjaars vraag naar exemplaren van de kalender wordt u gevraagd tijdig uw bestelling(en) te plaatsen. “Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven.”

error: Kopiëren mag niet!